Αλέξης Τσίπρας:Η Ευρώπη σήμερα, όπως και η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μεταξύ εθνικιστικών πολιτικών και την παθητική αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

News Πολιτική

Η Ευρώπη σήμερα, όπως και η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μεταξύ εθνικιστικών πολιτικών και την παθητική αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Η λύση πρέπει να είναι η εξεύρεση εναλλακτικών πολιτικών που βασίζονται σε γενναίες, προοδευτικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Η Ελλάδα κινήθηκε σε αυτήν την κατεύθυνση όταν απέρριψε το Grexit προστατεύοντας όμως την κοινωνία, αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την κρίση.
Όταν προάσπισε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο στο προσφυγικά αλλά πάλεψε και για την συμφωνία με την Τουρκία για την μείωση των προσφυγικών ροών.
Όταν υπερασπίστηκε την ειρήνη στην περιοχή, απέναντι στον εθνικισμό, επιλύοντας το ονοματολογικό και κάνοντας σημαντικά βήματα στην επίλυση του Κυπριακού. Ομιλία και επαφές στο ετήσιο forum του think tank European House Ambrosetti στο #Cernobbio με θέμα τον μετασχηματισμό της Ευρώπης.

Με αυτό το μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας συνοψίζει την παρέμβασή του στο ετήσιο forum του think tank European House Ambrosetti